Főoldal Fa ablakok, erkélyajtók Kül- és beltéri fa ajtók Bútorok Redőnyök, szunyoghálók Árak Kapcsolat

Faablak és erkélyajtók gyártás leírása

Az ablak és erkélyajtó a külső és belső tér között kialakított zárható szerkezet, valamint a belső terek lezárására, elválasztására is alkalmas. A jó ablak és erkélyajtó követelményei igen sokrétűek. Rajtuk keresztül kap a belső tér fényt és szellőzést, védelmet a hidegtől, melegtől,  zajtól és  a betörés ellen is hatékony. Az ablakok és erkélyajtók az esztétikai és építészeti kialakítás szempontjából is igen fontosak, tagolják a homlokzatot, rendszert és ritmust adnak az épületnek.

A FA:

Az ablakok és erkélyajtók  anyaga I. osztályú kitöredezettség- és csomómentes, 3 rétegben ragasztott, hossztoldott borovi fenyőből készül, amelynek keresztmetszete 68 X 81 mm-es.
Az ablakok és erkélyajtók euro-falcos kialakításúak.

A VASALAT:

Az ablakokat  Maco Multi Trend korszerű, biztonsági vasalattal szereljük. A vasalat hosszú időre garantálja a biztonságos működést és a korrózióvédelmet.  A "bukó-nyíló" vasalat az ablakok leginkább elterjedt nyitási módja, amely segítségével egy kézmozdulattal tesszük lehetővé az ablakszárny buktatását, illetve nyitását. A Maco Multi Trend az egyik legsikeresebb ilyen jellegű vasalat rendszer világszerte. A Maco Multi Trend rendszerben a vasalat minden alkatrésze egy központi záróegységbe integrálódik. A rendszer már alapkivitelében is magas fokú biztonságot nyújt. Rendkívül könnyen kezelhető. A Maco Multi Trend vasalatok a legkülönbözőbb ablakméretekhez és ablakformákhoz alkalmazhatóak. Az ablakokat fix, nyíló, bukó, bukó-nyíló, középen felnyíló bukó-nyíló kialakításban lehet gyártani. Ezen kívül egyedi alakzatok gyártása is lehetséges.

  

Bukó-nyíló vasalat

A KILINCS:

A kilincs nem kizárólag arra szolgál, hogy az ablakot nyissuk vagy zárjuk, hanem a nyitási mód megválasztására is lehetőséget ad. Így tudjuk buktatni az ablakot egyetlen mozdulattal. Termékeinkhez széles kilincsválasztékot kínálunk.

Kilincs választék megtekintése

A GUMITÖMÍTÉS:

A gumitömítés a nyílószárny és a tok között azért szükséges, hogy jobban szigeteljen a káros időjárási viszonyok ellen.

AZ ÜVEG:

Az ablak és erkélyajtó üvegének önmagában is jó hőszigetelőnek kell lennie. A K 1,4-es és K 1,0-es hőszigetelt üveg úgy készül, hogy két 4 mm-es üveget egy könnyű 16 mm-es alumínium keretre két oldalról légmentesen felragasztanak majd az éleit hermetikusan lezárják. Az üvegek között levegő (K1,4) vagy nemesgáz (K1,0) van, a belső üveg felületén pedig szabad szemmel nem látható LOW-e bevonat található. A K 0,8-as hőszigetelt üveg abban különbözik az előbbiektől, hogy három 4 mm-es üveget két 6 mm-es alumínium keretre légmentesen felragasztanak, majd az éleit hermetikusan lezárnak. Az üvegek között levegő van, a két szélső üveg felületén pedig szabad szemmel nem látható LOW-e bevonat található. Az ablakba illetve erkélyajtóba helyezés után az üveget mindkét oldalán szilikon gumitömítéssel hermetikusan lezárják. Ez a tömítés azért szükséges, hogy megakadályozzuk a víz befolyását a szárny és az üveg közé.

Ablakszerkezet

A VÍZVETŐ:

A vízvető a tok alsó vízszintes részén az időjárási hatásoknak különösen kitett részt védi. A víz elvezetését alumíniumból készült vízvezető sín biztosítja, így az ablakok élettartamát jelentősen javítja.

A FELÜLETKEZELÉS:

A felületkezelés előtt a munkadarabok több lépcsős csiszolása történik. Ezután a kiválasztott szín felhordása következik több lépésben. A műveletek közt polircsiszolással tökéletesítjük a felületet finomságát. Milesi spa Hydrocrom vizes bázisú lazúrrendszert használunk, a színek illetve a színkombinációk színminta kollekciónkból tetszés szerint kiválaszthatók.

A BEÉPÍTÉS:

A tok rögzítése a falba tokrögzítő csavarokkal történik, ügyelve a függőleges és a vízszintes elhelyezésre és a szárnyak precíz működésére. A tok és a fal közötti hézagot purhabbal kell kitölteni a szigetelés és a rögzítés fixálása érdekében.

A tok rögzítése

Purhabozás

Vissza a lap tetejére