Főoldal Fa ablakok, erkélyajtók Kül- és beltéri fa ajtók Bútorok Redőnyök, szunyoghálók Árak Kapcsolat

Fa bejárati ajtó gyártásának leírása

Az ajtó az építményen ki- és bejárásra alkalmas nyílás. A jó ajtók követelményei igen sokrétűek. Védelmet nyújt a hidegtől, melegtől és a zajtól, valamint a betörés ellen is véd.

A FA:

Az ajtók anyaga I. osztályú kitöredezettség- és csomómentes, 3 rétegben ragasztott, hossztoldott borovi fenyőből készül, amelynek a keresztmetszete 68 X 81 mm-es.
A bejárati ajtók euro-falcos kialakításúak.

A BETÉTEK:

A betétek többfélék lehetnek (tömör fa, furnérozott, MDF stb.). Egy tömör betét három részből áll, a két külső réteg között 1 cm-es hungarocell szigetelés található. Az ajtók üvege is többféle lehet (savmaratott, reflexios, katedrál stb.). 

A betétek és az üvegek tetszés szerint variálhatóak. A betétek illetve üvegek ajtókba helyezés után mindkét oldalán szilikon gumitömítéssel hermetikusan lezárjuk. Ez a tömítés azért szükséges, hogy megakadályozzuk a víz befolyását az ajtószárny és a betét illetve az üveg közé.

A VASALAT:

Az ajtókat Maco Multi Trend zárral szereljük. A vasalat hosszú időre garantálja a biztonságos működést és a korrózióvédelmet. A könnyen működő zár a kilincs használatával teljesen lezár, mindössze egy kulcsfordítással lereteszeli az ajtó zárát. Az acélból készült csapszegek (bolzen) és nyelvek számától függően különböző biztonsági fokozatok érhetők el.

A pánt részen 3 dimenzióban állítható vasalatot használunk.

3 dimenziós pánt

BolzenKilincs működtetés

A KILINCS:

A kilincs nem kizárólag arra szolgál, hogy az ajtót nyissuk vagy zárjuk, hanem a zárszerkezet működtetésére is alkalmas. Termékeinkhez széles kilincsválasztékot kínálunk.

Kilincs választék megtekintése

A GUMITÖMÍTÉS:

A gumitömítés az ajtószárny és a tok között azért szükséges, hogy jobban szigeteljen a káros időjárási viszonyok ellen.

 

A KÜSZÖB:

A küszöb az ajtókeret alsó része. Jó kopásállónak kell lennie, ezért alumíniumból készül, és két oldalról esztétikai szempontból faborítást kap.

A FELÜLETKEZELÉS:

A felületkezelés előtt a munkadarabok több lépcsős csiszolása történik. Ezután a kiválasztott szín felhordása következik több lépésben. A műveletek közt polircsiszolással tökéletesítjük a felületet finomságát. Milesi spa Hydrocrom vizes bázisú lazúrrendszert használunk, a színek illetve a színkombinációk színminta kollekciónkból tetszés szerint kiválaszthatók.

A BEÉPÍTÉS:

A tok rögzítése a falba tokrögzítő csavarokkal történik, ügyelve a függőleges és a vízszintes elhelyezésre és a szárnyak precíz működésére. A tok és a fal közötti hézagot purhabbal kell kitölteni a szigetelés és a rögzítés fixálása érdekében.

A tok rögzítése


Purhabozás

Vissza a lap tetejére